Samen versterken wij het onderwijs op jouw school

Lees meer over hoe ons team klaar staat voor scholen uit heel Nederland!

shs (studenten helpen scholieren)

De inzet van een docentassistent!

Wil je werken met kleinere klassen en docenten in staat stellen om het onderwijs te geven wat zij graag willen geven?

Of wil je als docent makkelijker differentiëren en (administratieve) taken uit handen geven? Mogelijk is een docentassistent dan wat voor jouw school!

Een docentassistent is een vakinhoudelijk expert en goed getraind in pedagogische en didactische skills. De docentassistent zorgt voor een lagere werkdruk voor docenten en meer individuele aandacht voor scholieren.

Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor docenten om te differentiëren. Zo kun je als school meer tijd besteden om scholieren persoonlijke aandacht te geven!

Een docentassistent wordt vaak gematcht aan een docent of vaksectie. Zo helpt de docentassistent bijvoorbeeld de vaksectie natuurkunde met het voorbereiden van practica, printwerk, surveillance en het geven van uitleg aan scholieren.

Daarnaast lopen docentasssistenten rond in de klas om vragen te beantwoorden of te helpen met planningen voor scholieren.

Bovendien is een docentassistent flexibel in te zetten. De meeste docentassistenten werken 1 tot 3 werkdagen op een school.

1. Samen gaan we vrijblijvend in gesprek
2. Daarna gaan wij overleggen en vragen de behoeften uit van de school en de vaksecties of het docententeam
3. Vervolgens zorgen wij voor de matching en coördinatie op school via onze regiomanager en teamcaptain
4. De docentassistenten gaan starten!

Samenwerken met een docentassistent

De samenwerking met Montessori

Hoe gaat het in zijn werk?

We nemen je graag mee in slechts 4 stappen!

1. Kennismaking

We maken kennis. Het liefste (video)bellen we met jou. We vragen zo veel mogelijk uit waar jullie behoefte ligt en vertellen jou over onze werkwijze.

2. De afspraak

We komen fysiek langs op school. Zo leren we elkaar beter kennen. Graag bespreken we alle praktische zaken, van contracten en evaluaties tot een startdatum. We regelen het allemaal.

3. Matching

We selecteren zo zorgvuldig mogelijk de beste studenten voor jouw school. Toch nog aanpassingen nodig? Wij zorgen ervoor dat jij niets hoeft te doen!

4. Aan de slag

De studenten starten op school. Met behulp van een regiomanager zorgen we dat alles goed wordt geregeld!

Wij zijn er voor scholen

school Om werkdruk van docenten te verlagen

favorite_border Om docenten meer ruimte te geven

mood Om scholieren te motiveren

thumb_up_alt Om scholieren te helpen met bijles

Online bijlessen

Hebben scholieren leerachterstanden, motivatieproblemen of hebben zij net die ene vonk nodig om goed te worden in een vak? Dan is onze online 1-op-1 begeleiding de perfecte oplossing!

Student Sebastiaan wordt voor 10 weken gematcht aan scholier Stan. In deze 10 weken helpt Sebastiaan Stan voor een totaal van 20 uur met al zijn vragen en opdrachten van wiskunde.

Hierin zijn we heel flexibel: Als Stan en Sebastiaan eerder klaar zijn stoppen we eerder, andersom kan er ook verlengd worden.

De bijles kan in principe op ieder tijdstip en overal plaatsvinden. De bijlesdocent en scholier maken samen een leerplan en bepalen de dagen en tijdsduur.

Ook kunnen ze zelf bepalen of de bijlessen plaatsvinden via Teams, Zoom, Meet of een ander programma.

Heel simpel!
1. Jullie nemen contact op met ons en maken kennis
2. Wij sturen jullie een lijst op waar jullie kunnen invullen hoeveel scholieren per vak extra ondersteuning nodig hebben.
3. Zodra wij de informatie hebben starten we met matchen.

Stan ging van een 2,5 naar een 7!

Check het verhaal

Geloof jij in onze missie?