Onze samenwerking met het Montessori College

Sinds september 2020 helpen we scholieren van het Montessori College Nijmegen met online bijles. Na een succesvol halfjaar lopen er ook docentassistenten rond. Inmiddels lopen er dagelijks meerdere docentassistenten op school!

arrow

Sinds 2020 werken we samen met het montessori college

shs (studenten helpen scholieren)

Op het montessori college zetten we dagelijks docentassistenten in. De docentassistenten helpen iedere dag scholieren met: huiswerk, uitleggen van opdrachten of het aanleren van studievaardigheden. Daarnaast ondersteunen docentassistenten de docent tijdens de les. Zo geven docentassistenten uitleg aan kleine groepjes scholieren of beantwoorden ze vragen van scholieren.

Ook worden de studenten gevraagd om administratieve taken als nakijken of printwerk over te nemen van docenten.

De studenten worden gematcht aan een docent of leerling. Zo kan bijvoorbeeld de vaksectie wiskunde drie docentassistenten hebben die het team van wiskundedocenten ondersteunt. De hoeveelheid studenten hangt af per vaksectie.

Dit kan variëren van één tot wel acht studenten per vaksectie. Soms zijn zowel de studenten als de school zo enthousiast dat de docentassistenten overgenomen worden door de school. Op het Montessori College zijn op deze manier al een handjevol studenten aan de slag gegaan als docent.

Sinds het begin van onze samenwerking hebben we veel contact. Omdat we met veel docentassistenten werken op school is goede communicatie belangrijk. Minimaal twee keer per maand spreekt onze regiomanager de school.

Daarnaast hebben we een teamcaptain die dagelijks aanwezig is om alles goed te organiseren op school. Zo nemen we werk uit handen van de school en wordt alles goed gecoördineerd.

Bovendien komt onze regiomanager maandelijks langs op het Montessori College. Zo zijn we altijd op de hoogte van de ontwikkelingen op school en kunnen we de samenwerking blijven optimaliseren.

Hebben we een match?

Neem contact op

Nog vragen?

Weet je niet zeker of wij kunnen helpen of is jullie hulpvraag wat anders? Dat is geen probleem, onze opdrachten verschillen per school. Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op om uit te zoeken of er een match is!

Deel dit bericht