Onze samenwerking met het Montessori College

Sinds september 2020 helpen we scholieren van het Montessori College Nijmegen met online bijles. Na een succesvol halfjaar lopen er ook docentassistenten rond. Inmiddels lopen er dagelijks meerdere docentassistenten op school!

arrow

Sinds 2020 werken we samen met het Montessori College

shs (studenten helpen scholieren)

Op het montessori college zetten we dagelijks docentassistenten in. De docentassistenten helpen iedere dag op school met uiteenlopende taken:

  • Huiswerkklassen;
  • Individuele bijles en/of groepsbijlessen;
  • Ondersteuning in studievaardigheden, planning en motivatie;
  • Daarnaast ondersteunen onze docentassistenten de docent tijdens de les. Zo geven docentassistenten uitleg aan kleine groepjes scholieren of beantwoorden ze vragen van scholieren. Op deze manier is differentiatie beter mogelijk voor docenten;
  • Ook worden de studenten ingezet om administratieve taken over te nemen van docenten.

De studenten worden gematcht aan een docent, vaksectie of leerling. Zo kan de vaksectie wiskunde worden ondersteund door drie docentassistenten. Een andere manier van organiseren kan zijn dat een student wordt gematcht aan in totaal 20 leerlingen die door de week heen bijlessen ontvangen in bijvoorbeeld natuurkunde. Verder maakt onze teamcaptain de roosters zodat studenten altijd effectief worden ingezet op school. Daarnaast houden we altijd nauw contact met de school via onze regiomanager en teamcaptain, zodat we zeker weten dat we onze gezamenlijk doelen behalen.

Het aantal studenten die werkzaam op school zijn kunnen variƫren. Zo werken we op sommige scholen met 3 studenten voor 2 dagen in de week, en op een andere school tot wel 8 studenten op 1 dag. Wij hebben het doel om de studenten verliefd te maken op het onderwijs. Door deze missie uit te dragen en toe te passen in ons beleid is het het afgelopen jaar al meerdere keren gelukt dat docentassistenten overgenomen werden door een school. Op het Montessori College zijn op deze manier al een handjevol toekomstige docenten gestart!

Sinds het begin van onze samenwerking hebben we veel contact. Omdat we met veel docentassistenten werken op school is goede communicatie belangrijk. Minimaal twee keer per maand spreekt onze regiomanager de school.

Daarnaast hebben we een teamcaptain die dagelijks aanwezig is om alles goed te organiseren op school. Zo nemen we werk uit handen van de school en wordt alles goed gecoƶrdineerd.

Bovendien komt onze regiomanager maandelijks langs op het Montessori College. Zo zijn we altijd op de hoogte van de ontwikkelingen op school en kunnen we de samenwerking blijven optimaliseren.

Hebben we een match?

Neem contact op

Nog vragen?

Weet je niet zeker of wij kunnen helpen of is jullie hulpvraag wat anders? Dat is geen probleem, onze opdrachten verschillen per school. Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op om uit te zoeken of er een match is!

Deel dit bericht