De TalenTen van TalenTjaar

Hier ontdek je wat onze jonge onderwijstalenten van TalenTjaar te zeggen hebben over hun werk. Van het voorbereiden van lessen tot toezicht houden, ze delen hun ervaringen en vertellen je in het kort over hun dagelijkse bezigheden!

arrow

Hoe ziet het TalenTjaar van onze Jong Onderwijs TalenTen eruit?

shs (studenten helpen scholieren)

Ontdek TalenTJaar, een baanbrekend initiatief ontworpen voor jong onderwijstalent dat verlangt naar een diepgaande taalervaring en educatieve uitdaging. Dit programma biedt de unieke kans om een moderne vreemde taal—Frans of Duits—te leren, directe onderwijservaring op te doen als assistent van een talendocent, en een inspirerende reis te maken naar een land waar de gekozen taal gesproken wordt. Ben je klaar om je grenzen te verleggen, zowel linguïstisch als cultureel? Sluit je aan bij TalenTJaar en zet de eerste stap naar een avontuur dat je perspectief op onderwijs en talen voor altijd zal veranderen. Word deel van iets groots en transformeer je passie voor talen in een levende, ademende realiteit. Leer, ontdek, en groei met TalenTJaar. Wil je meer weten? Lees verder en laat je inspireren!

Mijn naam is Baya, en ik ben een docent-assistent Frans op de Spieringshoek. Ik ben enthousiast over het TalenTjaar omdat ik geloof in de kracht van het ontdekken en ontwikkelen van talenten, vooral op het gebied van talen. Mijn betrokkenheid bij TalenTjaar heeft mijn passie voor het leren van talen verder aangewakkerd en heeft me geholpen om mijn vaardigheden als docentassistent te versterken.

Op Spieringshoek werk ik nauw samen met mijn collega’s en leerlingen om het leren van Frans een boeiende en plezierige ervaring te maken. Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende projecten en activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van taalvaardigheid en intercultureel begrip.

Tijdens mijn deelname aan TalenTjaar heb ik gemerkt hoe waardevol het is om nieuwe methoden en benaderingen te ontdekken om talen te leren.

Door TalenTjaar heb ik al veel geleerd, niet alleen over het lesgeven in Frans, maar ook over mezelf. Ik ben dankbaar voor de kansen die dit project mij biedt en kijk ernaar uit om mijn passie voor talen verder te verkennen.

Mijn naam is Noa en ik ben 19 jaar. In mijn vrije tijd lees en fiets ik graag, en ik heb twee lieve katten. Ik doe mee met het TalenTjaar om mijn Duitse taal te verbeteren, mede door middel van de bijlessen. Maar ook via de taalcursus. Ik heb gekozen voor de stad Regensburg in Beieren, omdat het een unieke plek is. De hele stad is namelijk bestempeld als werelderfgoed. Ook is alles bewaard gebleven, aangezien deze stad niet is gebombardeerd in de tweede wereld oorlog. Een mooie middeleeuwse plaats dus.

Veder wilde ik graag een kijkje nemen in ons onderwijs, om te zien of ik mij voor de klas zou zien staan. Ik werk sinds maart op Spieringshoek in Schiedam als docentassistent voor de vaksectie Duits. Een aantal werkzaamheden zijn;

  • Nakijken.
  • Leerlingen helpen met opdrachten maken tijdens de les.
  • Aan een klein groepje extra ondersteuning geven.

En natuurlijk heel veel uitprinten!

Daarnaast zijn Baya en ik bezig met een onderzoek dat de docenten eventueel

kunnen gebruiken in de lessen.

Zin in een Tussenjaar om van te dromen?

Meld je aan voor jouw TalenTjaar!

Deel dit bericht