fWe breiden uit! - shs (studenten helpen scholieren)

We breiden uit!

Nimbles gaat door onder de vlag van shs.

Vlak voor de zomer zijn wij met Nimbles in gesprek geraakt over een overname. Na uitgebreide gesprekken hebben we begin november gezamenlijk de knoop doorgehakt. De samenwerkingen met scholen van Nimbles zijn vanaf 1 november onder de vlag van shs voortgezet.

Nimbles is in 2016 begonnen als platform voor het aanbieden van bijles en huiswerkbegeleiding. Door de coronacrisis nam de vraag vanuit scholen toe. In het kader van kansengelijkheid besloot Nimbles het roer om te gooien en haar studenten en diensten aan te bieden op scholen. De focus kwam te liggen op bijles, huiswerkbegeleiding, surveillance en klassenopvang. Over de afgelopen jaren heeft Nimbles tientallen scholen geholpen.

Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze uitbreiding nog meer studenten verliefd kunnen maken op het onderwijs. We blijven dit uiteraard doen vanuit onze zelf opgelegde not-for-profit richtlijnen. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de ‘over ons’ pagina.

Wat de overname voor ons extra bijzonder maakt is dat twee van de kartrekkers van Nimbles, Yara Kllifman en Emma Houwaard, mede door hun periode bij Nimbles verliefd zijn geworden op het onderwijs. Yara werkt op het moment als docent Nederlands op een middelbare school. Emma start in januari als leerkracht in het primair onderwijs.

Deel dit bericht