fvacatures docent vullen - shs (studenten helpen scholieren)

Onze impact van 2022!

Er is weer een jaar voorbij, en dat betekent dat we inmiddels alweer 3 jaar oud zijn. Toen wij startten aan het begin van de coronacrisis hadden we nooit durven dromen dat we drie jaar later zulke mooie relaties hebben kunnen opbouwen met onze fantastische partners. Vol trots presenteren wij ons impact jaarrapport van 2022 met verhalen van scholen, docenten en nog veel meer!

3-jarig bestaan
Shs bestaat 3 jaar en om dat te vieren lanceren we vandaag ons tweede impact jaarrapport! In dit impact jaarrapport kijken we terug op 2022, we nemen jullie mee in hoe ons jaar eruit zag, onze impactcijfers, de verhalen van studenten, docenten en schoolleiders, lobby en een blik op onze toekomst! 

Carrière in het onderwijs
Alles wat we bij shs doen, draait om onze maatschappelijke meerwaarde. Wij willen
bijdragen aan een oplossing voor het gigantische maatschappelijk probleem dat we inmiddels te goed kennen: het lerarentekort. Het is onze missie om een nieuwe generatie verliefd maken op het onderwijs. Dat doen we door jonge talenten uit het mbo, hbo en wo in te zetten ter ondersteuning van onderwijsteams.

We gaan er van uit dat deze jonge talenten meer interesse krijgen in een carrière in het onderwijs, als docent of in een andere functie, als ze tijdens hun studie al kunnen proeven van het onderwijs. We werken hier ook actief aan door onze nauwe band met de Universitaire Lerarenopleiding aan Universiteit Utrecht. Daarnaast willen we niet alleen op de lange termijn bijdragen aan een oplossing voor het lerarentekort, maar hopen we dat deze jonge talenten er ook voor zorgen dat op de korte termijn docenten worden verlicht in hun werkdruk, en scholieren extra aandacht ontvangen die nu soms ontbreekt.

Effecten meten
We meten onze impact omdat het voor ons belangrijk is om te weten of we onze doelen behalen, en of we daadwerkelijk bereiken wat we beogen te doen. Door stil te staan bij wat we doen, hoe we dat doen, en welke effecten dat heeft, creëren we sturing voor onze toekomst. Daarnaast is transparantie voor ons als sociale onderneming heel belangrijk. Wij willen open en kwetsbaar delen waar we mee bezig zijn omdat dit in onze ogen een kernwaarde hoort te zijn van iedere onderneming. 

We zijn trots op ons team dat heeft laten zien op een positieve en ondernemende manier om te kunnen gaan met veranderingen die telkens weer op ons pad komen. Alle successen, maar óók uitdagingen, hebben onze ambitie en passie om structureel het onderwijs te helpen alleen maar versterkt. En met een prachtig resultaat: driekwart van onze studenten geeft aan meer interesse te hebben in een baan in het onderwijs sinds ze bij ons werken. Een resultaat om trots op te zijn!

Klik hier om het Impactrapport 2022 te downloaden

Deel dit bericht