fLerarentekort als Kans: Hoe shs en studenten het onderwijs transformeren - shs (studenten helpen scholieren)

Lerarentekort als Kans: Hoe shs en studenten het onderwijs transformeren

Bij shs (studenten helpen scholieren), een initiatief dat uitgebreid is belicht door Puk Witte in De Nieuwe Meso (DNM), maken we gebruik van de kracht van studenten om het onderwijs te ondersteunen en verrijken. Dit doen we door studenten van mbo, hbo en wo in te zetten op scholen, waar ze niet alleen de werkdruk van leraren verlagen, maar ook zelf waardevolle ervaringen opdoen in het onderwijs.

Voordelen voor scholen en docenten

Onze samenwerking met scholen zoals het Montessori College in Nijmegen toont aan hoe waardevol onze aanpak kan zijn. Studenten nemen hier verschillende taken op zich, van het geven van bijles tot het ondersteunen van leraren met administratieve taken. Dit helpt de leraren enorm en zorgt ervoor dat ze zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten. Witte bespreekt in het DNM-artikel uitgebreid de positieve effecten en de implementatie van onze projecten.

Impact op studenten

Ons impact jaarraport van 2022 laat zien dat veel studenten het onderwijs na hun ervaring bij ons zien als een aantrekkelijke carrièrekeuze. Ze ontwikkelen een verhoogde interesse om in de toekomst zelf in het onderwijs te werken. Voor verdere inzage op hoe deze praktijkervaringen de professionele ambities van de studenten beïnvloeden kunt u het artikel van Witte lezen.

Toekomstige ontwikkelingen en onderzoek

We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven, zoals de ‘Veerkrachtige School’ en werken samen met academische partners om de effectiviteit van onze aanpak te onderzoeken. In het DNM-artikel wordt onze toewijding aan duurzame verbeteringen in het onderwijs uitgelicht.

Conclusie

Onze inzet van studenten biedt een effectieve oplossing voor enkele van de meest urgente uitdagingen in het onderwijs vandaag de dag. Voor iedereen die betrokken is bij onderwijsinnovatie, is het onderstaande artikel een must-read. Het biedt niet alleen gedetailleerde informatie over de impact van onze initiatieven, maar ook inzichten in de bredere gevolgen van onze aanpak voor het onderwijs in Nederland. We moedigen je aan dit inzichtelijke artikel te lezen en meer te ontdekken over hoe wij bijdragen aan de verbetering van het onderwijs.

 

Lees hier het artikel ‘Studenten helpen scholen en scholieren. Hoe de inzet van studenten op scholen het onderwijs helpt en verrijkt, en studenten kennis laat maken met het vak‘ van Puk Witte in De Nieuwe Meso. 

Deel dit bericht